Cainii au evoluat mai eficient decat pisicile insa, paradoxal, asta le-a adus micilor feline locul fruntas in ceea ce priveste talentul vanatoresc.
Cand vine vorba despre urmarirea unei prazi, cainii se descurca mai bine decat pisicile. Faptul ca oamenii de stiinta au catalogat pisicile drept vanatori mai iscusiti decat reprezentantii rasei canine nu face decat sa arate ca evolutia nu tine intotdeauna seama de eficienta. In schimb, ceea ce conteaza este capacitatea unei specii de a-si gasi prazile potrivite, sustin oamenii de stiinta americani, citati de msnbc.com.

Astfel, in vreme ce cainii au posibilitatea de a alerga pe distante lungi dupa prada lor, cu un consum de energie redus, pisicile s-au ales de-a lungul timpului cu un umblet ineficient din punctul de vedere al consumului de energie, care le permite sa se furiseze insa cu ablitate spre prazile lor.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.