Viata vesnica va deveni realitate peste aproximativ 50 de ani, gratie unor supercalculatoare care pot inmagazina intregul continut al unui creier uman, a apreciat futurologul Ian Pearson, considerat drept una dintre cele mai stralucite minti din Marea Britanie. "Este realist sa ne asteptam ca in jurul anului 2050 sa fim capabili sa incarcam continutul unui creier intr-o masinarie, caz in care moartea nu va mai fi o problema", a spus Pearson. El a tinut sa precizeze ca, initial, aceasta tehnologie va fi accesibila doar celor bogati, oamenii de rind putind beneficia de ea abia "prin 2075-2080, cind va deveni comuna".

Pearson, care este seful unitatii de futurologie a companiei British Telecom (BT), spune ca aceasta predictie se bazeaza pe rapiditatea progreselor in domeniul tehnologiei informatiilor, indeosebi in ceea ce priveste puterea crescinda a microprocesoarelor si capacitatea tot mai mare a mediilor de stocare digitala.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.