O fotografie facuta in urma cu 100 de ani a contribuit decisiv la identificarea celei mai batrane vietuitoare de pe Pamant, testoasa Jonathan.
Jonathan are, in prezent, aproape 178 de ani si era cu aproximativ 100 de ani mai tanar in momentul realizarii fotografiei alb-negru. Masculul a fost pozat in timpul razboiului anglo-bur, iar viata lui se intinde pe durata domniei a opt monarhi britanici, de la George al IV-lea la Elisabeta a II-a. Fotografia a fost realizata pe insula Sfanta Elena din sudul Atlanticului, pe o plantatie unde Jonathan traieste si astazi, alaturi de alte cinci testoase David, Speedy, Emma, Fredricka si Myrtle. In ciuda varstei inaintate, localnicii au declarat ca Jonathan are suficienta energie pentru a se imperechea cu trei femele mai tinere. Purtatorul de cuvant al insulei a declarat ca Jonathan este proprietatea statului si ca traieste pe o plantatie construita pe pamantul guvernatorului.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.