Arheologii au descoperit in jungla din districtul Jamalca, parte a aprovinciei peruane Utcubamba, ramasitele unui oras pierdut construit probabil de misteriosii 'Oameni ai Norilor', informeaza 'Daily Mail'.

Civilizatia care a construit orasul si-a trait perioada de glorie in urma cu 1.000 de ani, inainte ca centrele sale sa fie cucerite de soldatii incasi.

Acestia din urma au folosit termenul 'chachapoyas' pentru a definii civilizatia pe care au cucerit-o. Nu se cunoaste pana in prezent cum isi denumeau 'oamenii norilor' propria civilizatie, pentru ca singurele informatii ramase despre acest popor vin din surse incase si spaniole.

Orasul, situat la 497 de mile nord-vest de capitala peruana Lima, intr-o zona renumita pentru peisajele sale luxuriante si cascadele spectaculoase, se intinde pe o arie de 12 acri.

Arheologii au explicat ca zidurile asezarii sunt acoperite de niste picturi spectaculoase care se mai vad inca, in pofida faptului ca orasul a fost intre timp 'cucerit' de jungla.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.