Reprezentantii Bisericii Ortodoxe Ruse (BORusa) au prezentat, luni, un program de "profilactica a bolii SIDA la adolescenti". Programul ar urma sa fie implementat in regim facultativ in scoli, clerul rus intentionand sa promoveze, prin intermediul lui, o viziune conservatoare asupra familiei: de exemplu, rolul de "sef" al barbatului in familie si renuntarea femeii la un loc de munca
Metodele anticonceptionale nici macar nu sunt mentionate in document, relateaza cotidianul rus Novaie Izvestia, preluat de Agerpres.

Programul denumit "LadIa", ceea ce ar dori sa insemne "A fi in armonie cu sine", a fost elaborat de Centrul national de narcologie, la comanda BORusa, din banii Organizatiei Natiunilor Unite (ONU). Ciclul noii materii facultative ar consta din 23 de ore, urmand sa fie adresat adolescentilor cu varste cuprinse intre 13 si 17 ani. Relatiilor dintre barbati si femei le sunt alocate trei ore, una - narcomaniei, si inca una - SIDA. Restul timpului este alocat unor valori fundamentale precum fericirea, libertatea, prietenia, binele si raul.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.