Chiar si dupa indelungi investigatii, medicii nu si-au dat inca seama de ce picioarele lui Mandy se mareasc continuu, singura optiune propusa de acestia fiind o operatie drastica de amputare, in urma careia nu va mai putea merge niciodata.
Cu toate acestea, Sellars, a carei viata a devenit imposibila, nu se da batuta, planuind sa calatoreasca in cautare de alternative.
Despre calvarul prin care trece mentioneaza pe scurt faptul ca oamenii o privesc insistent atunci cand iese pe strada, are nevoie de o masina speciala pentru a se deplasa si, treptat, nu o sa mai poata munci pentru a se intretine.
Ea este insa hotarata sa depisteze cauza tragediei dar si sa gaseasca un tratament, refuzand verdictul medicilor.
“Oamenii sunt foarte rai. Am fost in parc in urma cu ceva timp iar un grup de adolescenti au inceput sa ma arate cu degetul, mirandu-se de picioarelor mele. Nu ma deranjeaza faptul ca sunt curiosi, ci faptul ca rad de mine, as vrea sa stie si ei cum te simti atunci cand reprezinti bataia de joc a oamenilor”, a marturisit Mandy.
Uimirea oamenilor este de inteles din moment ce picioarele lui Mandy sunt mai mari decat talia unui om in forta si cantaresc mai mult decat greutatea majoritatii femeilor.
Defectul lui Mandy nu se opreste insa aici, piciorul stang este mai mare decat cel drept cu 12.7 centimetri si este intors la 180 de grade fata de celalalt.
Desi nu a primit niciodata un diagnostic exact, problema ar putea fi inrudita cu sindromul Proteus, boala hamartomatoasa, ce cauzeaza cresterea exagerata a memebrelor.
Mandy foloseste un scaun cu rotile electric pentru a se deplasa. Ea locuieste singura si marturiseste ca ii este foarte greu sa se ingrijeasca. Doar pentru a se imbraca de dimineata ii trebuie aproximativ o ora, iar pana ajunge in bucatarie pentru a lua micul dejun este deja extenuata.
Mandy a avut totusi mereu o viata sociala activa si vrea sa continua in acest mod. Ea dispune de o masina speciala pe care o foloseste pentru a iesi cu prietenii in oras.
“Incerc sa am o viata normala insa devine frustrant, iar cel mai rau aspect cu privire la conditia mea este ca nu mai am control asupra mobilitatii”.
Cand s-a nascut, doctorii i-au dat sanse de supravietuire pentru doar o saptamana.
In ciuda acestor previziuni sumbre, Mandy a trait, iar la 18 luni a inceput sa mearga.
Picioarele lui Mandy au incepit sa creasca inca de cand era mica, iar la varsta de 7 ani un doctor i-a propus mamei sale operatia de amputare. Aceasta a refuzat categoric, din moment ce fiica ei putea chiar sa alerge.
Parintii lui Mandy au constientizat faptul ca nu vor fi tot timpul alaturi de ea, astfel ca au incurajat-o sa fie independenta. Mandy locuieste singura de la varsta de 19 ani.
Dupa colegiu, ea a studiat la universitatea de psihologie din Lancashire. In timpul liber vorbeste cu prietenii pe internet, lucreaza la cartea autobiografica, iar o data pe saptamana gaseste forta de a lucra ca voluntar la un centru pentru animale.
Insa starea sanatatii se agraveaza pe zi ce trece. De-a lungul timpului a suferit de artrita, tromboza venoasa si chiar a fost paralizata de la talie in jos timp de doua luni, fiind nevoita sa invete sa mearga din nou.
S-a mai confuntat cu infectie la sange, rinichii i-au cedat iar pe masura ce greutatea picioarelor creste, ii afecteaza toate organele interne, in special inima.
Mandy este constienta de faptul ca amputarea este singura solutia de a-si salva viata, dar nu este multuita de solutia oferita de catre doctorilor din Anglia
Acestia vor sa-i amputeze piciorul stang de la coapsa, iar cel drept de deasupra genuchiului. In urma unei astfel de interventii ea nu va fi in stare sa se ridice, nici sa foloseasca proteze, deci va suferi de un handicap si mai mare.
De curand, a calatorit in America unde specialisti in chirurgie i-au dat sperante si cerceteaza solutii mai bune decat amputarea.
In timp ce operatia devine inevitabila, iar cea mai mare dilema a vietii sale inca nu a fost deslusita, Mandy se declara incantata de faptul ca intr-o buna zi va fi prezenta in cartile de medicina, iar o afectiune va fi denumita dupa propriul caz.
“Poate o vor numi sindromul Sellars, astfel voi ramane in istorie”, a declarat zambind Mandy.
Despre autor:
Te-ar putea interesa si:
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.
-
Campanie Salt Bank: banca dublează donațiile românilor
Sursa: futurebanking.ro
-
Boon, platforma unde colegii vând produse între ei și totul se duce la ONG-uri
Sursa: green.start-up.ro
-
Coliva - rețetă pas cu pas: Cum se face coliva tradițională din arpacaș
Sursa: garbo.ro
-
Mara Mura va vinde și înghețată în 2025. Ce cozonaci putem cumpăra de acest...
Sursa: retail.ro
-
#NOHACK Expert Talks: Dark Web - ”un cerc al încrederii” pentru activități...
Sursa: start-up.ro
-
Zelenski, recunoscător lui Trump că vrea să pună capăt războiului cât mai repede
Sursa: wall-street.ro
-
Oana Ioniță, confesiuni dureroase despre divorț și lupta pentru custodia...
Sursa: kudika.ro