Fermierii chinezi prind in capcane vulturii si alte pasari de prada si le arunca in tarcurile gainilor, pentru ca acestea din urma sa se razbune.

Se pare ca experienta trau­matizanta din ograda pasarilor domestice le ramane adanc intiparita in memorie, iar vulturii nu se mai intorc pentru a vana.

De ani buni, fermierii chinezi isi plang gainile pierdute in urma atacurilor pasarilor de prada, insa ei risca amenzi usturatoare sau chiar inchisoare daca omoara aceste pasari ocrotite de lege.

'Vulturii mi-au mancat aproape 300 de gaini in ultimele trei luni, dar acum ii prind si las gainile sa se razbune singure', a declarat Xiao Wu, fermier in satul Huaxi.

'Am gasit o metoda prin care sa scap de ei. Pana acum se tot intorceau, indiferent de ce foloseam: pocnitori, bete, sperietoare, etc. Vulturii sunt o specie protejata si nu avem voie sa le facem niciun rau. Nu fac decat sa bag frica in ei', a adaugat acesta.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.