Fenomenul OZN nu a existat niciodata in fosta URSS, cel putin potrivit documenelor oficiale. In ciuda numeroaselor zvonuri legate de acest subiect, cosmonautii sovietici au pastrat si ei tacerea cu privire la fenomen.
Vladimir Kovalenok, un fost cosmonaut sovietic, a decis insa, in cadrul unei conferinte de presa dedicate fenomenelor neobisnuite din spatiu, sa impartaseasca lumii experientele sale legate de obiectele zburatoare neidentificate, relateaza "Pravda" in editia de vineri.

Kovalenok a povestit ca, pe vremea cand lucra pe statia orbitala Salyut, a fost martorul unui lucru inexplicabil. Cosmonautul a vazut un obiect ciudat pe orbita Pamantului si l-a rugat pe partenerul sau, Viktor Savinykh, sa gaseasca repede o camera pentru a capta imagini cu OZN-ul. In timp ce Savinykh cauta camera, obiectul a explodat in fata ochilor lui Kovalenok. Obiectul s-a desfacut in doua parti, legate intre ele de ceva asemanator unui pod si a disparut inainte ca Savinykh sa fi apucat sa-l fotografieze. Curand dupa explozia misteriosului obiect, pe Pamant a fost inregistrat o puternica emisie radioactiva, a mai precizat Kovalenok la conferinta de presa. Un alt lucru straniu pe care l-a patit astronautul s-a petrecut atunci cand un aparat video a pornit de unul singur incepand sa deruleze filmul preferat al echipajului aflat atunci pe orbita. Potrivit lui Kovalenok, multi dintre colegii sai au vazut sau au trait de-a lungul carierei lor astfel de lucruri neobisnuite, insa au decis sa nu le impartaseasca marelui public. Pe de alta parte, noteaza Pravda, psihologii avertizeaza adesea cosmonautii inainte ca acestia sa plece in misiunile lor spatiale ca ar putea trai un fenomen cunoscut ca stare alterata de constiinta.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.