Psihiatrii afirma ca au identificat o noua afectiune de natura psihica, a carei forma de manifestare - teama bolnavilor ca isi traiesc vietile in cadrul unui reality show TV, din care nu mai pot iesi - poate duce la sinucidere.
Doi psihiatri canadieni, Joel si Ian Gold, au numit aceasta afectiune "sindromul Truman", dupa celebrul film "The Truman Show", din 1998, in care personajul principal realizeaza ca viata lui este un reality show si ca toti cunoscutii lui - familie, prieteni - nu fac decat sa joace roluri.

Aparitia bolii este favorizata de utilizarea retelelor sociale de pe internet si a site-urilor de video sharing. Acestea sunt, in opinia cercetatorilor, pretexte ideale, pentru cei cu un psihic mai labil, de a-si expune fanteziile sau pasiunile personale unui public larg. Altfel spus, ei simt ca devin celebri peste noapte si sunt supusi unei presiuni psihice.

Principala problema cu care se confrunta bolnavii este ca nu mai au incredere in nimeni, considerand chiar ca si apropiatii au fost inlocuiti de actori impostori.


Despre autor:

Realitatea

Sursa: Realitatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.