Oamenii au incercat dintotdeauna sa descopere secretul unei vieti lungi si sanatoase. Acest vis al omenirii ar putea deveni insa realitate in curand, o echipa de savanti descoperind ca apa grea, imbogatita cu o forma rara de hidrogen, ar putea adauga vietii omenesti cel putin zece ani.
Ideea ii apartine lui Mikhail Shchepinov, un fost om de stiinta de la Universitatea Oxford. Acesta crede ca modificarea alimentelor, cum sunt carnea si ouale, cu hidrogen ne-ar putea ajuta sa fim sanatosi si sa avem o viata incredibil de lunga. Hidrogenul ajuta la intarirea tesuturilor si celulelor din corp impotriva atacurilor radicalilor liberi, chimicalelor periculoase in momentul in care mancarea este transformata in energie.

Astfel de atacuri asupra proteinelor pot cauza daune majore, fiind asociate cu boli precum Alzheimer, Parkinson si cancerul. Teoria doctorului Shchepinov se bazeaza pe deuteriu, un izotop natural, sau o forma a hidrogenului, care intareste legaturile dintre celulele corupului, facandu-le invulnerabile in fata unui atac.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.