Misiunile de spionaj periculoase vor trece in sarcina robotilor zburatori de dimensiunea unor insecte, inarmati cu explozibili.

Inginerii militari americani vor sa construiasca roboti zburatori in miniatura, camuflati sub forma unor insecte, pentru a-i folosi in misiuni de spionaj, supraveghere si chiar de atac. Insectele-spion vor fi dotate cu camere video si microfoane, ba chiar cu substante chimice periculoase si explozibili, pentru anihilarea unor eventuali dusmani, noteaza MSBNC.com.

“Daca banuim ca intr-o cladire se afla un grup de inamici, cum putem afla asta cu siguranta?
Insectele-spion vor juca un rol important in astfel de misiuni”, explica Greg Parker, coordonatorul echipei de ingineri de la baza aeriana Dayton, care lucreaza la acest proiect.

In esenta, misiunea lor este sa reduca drastic dimensiunile avioanelor fara pilot pe care armata americana le foloseste deja in Irak si Afganistan, in misiunile de supraveghere.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.