Cel mai vechi nucleu familial, descoperit pana acum, este studiat de oamenii de stiinta. Familia, formata dintr-o femeie cu varsta cuprinsa intre 35 si 50 de ani, un barbat de 40-60 de ani, si doi copii de cinci si noua ani, a trait acum 4.600 de ani, langa Eulau, Germania.
Potrivit cercetatorilor, cei patru membri ai familiei au fost ucisi.

Testele ADN au aratat ca toti patru erau membri aceleiasi familii. Ei au fost ingropati cu mare grija, sustin cercetatorii. Astfel, mama a fost asezata in fata unuia dintre copii, in timp ce tatal in fata celui de-al doilea, fata in fata, ca si cum s-ar privi si s-ar proteja unul pe celalalt. Bratele le sunt incrucisase, iar mainile unite. Familia de patru persoane a fost ingropata alaturi de alte noua persoane, cupluri si copiii lor, ucise in apropiere. In cazul cuplurilor, cei doi membri au fost gasiti asezati atent unul cu fata la celalalt.

''Din cate stim noi este vorba de cea mai veche proba genetica, iar unitatea lor in moarte este o dovada a unitatii lor in timpul vietii'', a precizat Wolfgang Haak de la Universitatea Adelaide.


Despre autor:

Realitatea

Sursa: Realitatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.