Statul australian Victoria a anuntat ca intentioneaza sa aplice amenzi de circa 500 de dolari australieni (380 de dolari americani) pasagerilor din mijloacele de transport in comun care nu cedeaza locul femeilor insarcinate. O reglementare prevede deja ca pasagerii sanatosi trebuie sa ofere locul persoanelor cu handicap sau in varsta.

Un proiect de lege intentioneaza sa extinda aceasta obligatie in cazul femeilor insarcinate, pasagerilor care au rau de masina sau celor care au nevoie sa ramana in apropierea unei persoane care are grija de ei, precum asistentii sociali la domiciliu.

Directorul transporturilor publice, Jim Betts, a indicat ca este vorba inainte de toate de o "enumerare" a obligatiilor pasagerilor si ca in realitate exista putine sanse ca ei sa fie sanctionati. "Este vorba de o simpla curtoazie in mijloacele de transport in comun, nu este vorba o reglementare implacabila, de sanctiuni drastice sau de a da jos calatorii", a declarat el presei.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.