Tinere sau mai putin tinere, sarace sau bogate, doamnele sunt capabile, adesea, de sacrificii greu de imaginat doar pentru a fi mai frumoase si pentru a masca urmele trecerii timpului pe corpul, dar mai ales pe fata lor.

Drept urmare, cu portofelul plin si la fel de pline de incredere, se lasa pe mana specialistilor in estetica. Pana aici toate bune si frumoase. Insa nu o data s-a intamplat ca aceste interventii de infrumusetare, fie ele chirurgicale sau constand intr-o simpla intepatura, sa produca un adevarat dezastru pe pielea pacientelor, care ajung sa arate mult mai rau ca inainte de a se lasa pe mana expertilor.

Nemultumite de rezultatele vizitelor la cabinetul esteticianului, cateva zeci de britanice s-au inscris intr-o asociatie si ameninta sa dea in judecata medicii vinovati de aceste esecuri. Femeile ce vor sa aiba tenul la fel de intins si de luminos ca al actritelor de la Hollywood sunt avertizate de membrele acestui grup, intitulat "Which? (Care?-n.r.)" asupra riscurilor de a dezvolta, dupa interventia de introdurecre in anumite zone ale fetei a unui ser numit Bio-Alcamid, o serie de umflaturi neplacute.

Membrele acestei asociatii cer guvernului britanic sa creeze o baza legala pentru acest tip de interventii estetice. Bio-Alcamid este recomandat de esteticieni persoanelor care vor sa scape de pielea lasata din jurul pometilor si sa arate, astfel, mai tinere. Una dintre victimele acestei proceduri este Karon Kitchen, un fost instructor de fitness. Femeia intentioneaza sa dea in judecata clinica unde a suferit o astfel de interventie, in urma cu trei ani, cand si-a dorit sa arate cat mai bine in ziua nuntii. In locul figurii perfecte, femeia spune ca a arata, mai degraba, "ca o victima a violentei domestice". A fost nevoita sa isi amane casatoria si sa supote nu mai putin de trei ani de chinuri si de ineterventii de retusare a efectelor dezastrului de pe fata sa. Si astazi, marturiseste Karon, simte mici umflaturi sub pielea fetei. "Interventia mi-a distrus viata. M-am ales cu depresie, stari de anxietate si teama de a mai iesi in lume. Am ramas, practic, fara chef de viata. Te invinovatesti si te urasti ca ai ales sa faci asta", spune femeia, citata de "The Independent".


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.