O noua tehnologie ii va aduce pe cainii batrani la conditia fizica de cand erau catelandri.
Varianta canina a terapiei genice e pe cale sa intre pe piata, sub forma unor injectii cu substante care opresc functionarea genelor responsabile cu reglarea cresterii musculare. In spatele noii tehnologii se afla profesorul Lee Sweeney de la Universitatea Pennsylvania, un pionier in domeniul tehnologiei de transfer de gene. Domeniul presupune manipularea, anihilarea sau inlocuirea genelor anormale sau partial functionale, informeaza telegraph.co.uk.

Inovativa tehnologie a trecut deja cu succes etapa testelor de laborator, asteptand in prezent unda verde din partea autoritatilor de reglementare. “Suntem pe cale sa obtinem aprobarile pentru a aduce tehnologia in spitalele veterinare, ca tratament pentru sporirea capacitatii de efort a cainilor”, a declarat Sweeney, precizand ca se asteapta ca produsul sa intre in vanzare in 2009.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.