Themba, un elefant orfan de sase luni, a carui mama a murit dupa ce a cazut de pe o stanca intr-o prapastie, si-a gasit alinarea in compania unui berbec pe nume Albert.
Neobisnuitii parteneri isi fac veacul intr-o rezervatie din Shamwari, Africa de Sud, tandreturile dintre ei fiind la ordinea zilei si urmand chiar sa constituie subiectul unui film documentar, relateaza "Daily Mail". Prima intalnire dintre Themba si Albert a fost insa plina de nabadai, dupa cum isi amintesc angajatii rezervatiei, elefantul punand instantaneu ochii pe berbec si castigandu-i afectiunea cu forta.

Dupa ce mama s-a a murit, Themba a fost dus printre ai sai, intr-o rezervatie din Sanbona. Cum, insa, nimeni nu s-a aratat interesat sa il adopte pe micut, dupa o saptamana, Themba a fost mutat la rezervatia din Shamwari. La inceput, veterinarii s-au temut ca "micutul", inca dependent de mama, nu va supravietui. Insa elefantelul s-a orientat, punand ochii, inca din prima clipa, pe Albert, un berbec adult, mandru si deloc usor de impresionat, dupa cum avea sa descopere Themba. Atras iremediabil de personalitatea lui Albert, Themba s-a apucat sa-l fugareasca inca din prima zi. Suparat ca nu poate sa pasca in voie, Albert s-a retras in adapost, de unde nu a mai iesit timp de 12 ore.

Potrivit lui Lyndal Davies, care realizeaza un documentar despre cei doi, "Themba era foarte curios si continua sa vina, strecurandu-si trompa printre tarusi pentru a-l atinge pe Albert pe spatele sau lanos". "A doua zi dimineata, Albert era in mod clar plictisit si a inceput sa se aventureze in afara adapostului principal. Themba nu a vrut sa se lipseasca de compania lui Albert si cei doi au fost zariti explorand impreuna adapostul, cu trompa lui Themba odihnindu-se pe spatele lui Albert.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.