Cercetatorii americani au decriptat genomul unei celule sanatoase si pe cel al unei celule canceroase, recoltate de la o pacienta grav bolnava de leucemie, identificand o serie de gene neasociate pana acum cu boala incurabila.

O echipa de la Universitatea din Washington a cautat diferentele dintre celulele sanatoase si cele bolnave dupa ce le-au secventiat ADN-ul, informeaza StiintaAzi.ro. A gasit zece astfel de deosebiri, sub forma unor noi gene, dintre care doar doua erau asociate pana acum cancerului.

Oamenii de stiinta sunt convinsi ca toate sunt legate insa de declansarea bolii. Dintre cele opt gene noi, trei actioneaza, in mod normal, pentru a inabusi cresterea tumorii, patru faciliteaza cresterea celulelor, iar ultima ar putea decide modul de patrundere a medicamentelor intr-o celula, explica Reuters.

Celulele sanatoase au fost prelevate din pielea unei paciente suferind de o forma avansata de leucemie, cele canceroase din maduva osoasa, inainte de incepera tratamentului cu radiatii, care atrage de regula mutatii genetice.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.