Grupul agroalimentar norvegian Nortura va introduce pentru prima oara valul islamic (hijab) de unica folosinta, pentru a le respecta credinta angajatelor musulmane, fara a pune in pericol igiena, informeaza NewsIn.

"Pentru noi, este important sa adaptam conditiile de lucru la diversitatea culturala a angajatilor nostri", a explicat Nina Sundqvist, directoarea departamentului de comunicare al Nortura. "Vrem sa le permitem musulmanilor care lucreaza in uzinele noastre sa poarte haine de lucru conforme atat cu practicile lor religioase, cat si cu normele de igiena", a adaugat Sundqvist.

Aproximativ 20% dintre cei 7.000 de angajati ai grupului sunt de origine straina, a precizat grupul, care are angajati de 70 de nationalitati diferite.

Fabricat in Suedia, hijabul de unica folosinta va inlocui, pentru cei care doresc, valul traditional. Hijabul, care acopera parul si marginea fetei femeilor de religie islamica, a fost acceptat de Consiliul islamic norvegian, principala instanta de reprezentare a musulmanilor din Norvegia


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.