Mai mult de 400.000 de persoane sunt otravite de catre serpii veninosi in fiecare an, potrivit celui mai recent studiu publicat de Reuters, care a facut inconjurul lumii.
Dintre acestea aproximativ 94.000 de cazuri sunt mortale, iar uneori cei care sunt muscati de sarpe nu raporteaza acest lucru autoritatilor.

Veninul de sarpe este un lucru complex. Oamenii de stiinta au aflat de curand ca acesta variaza in functie de habitatul si varsta sarpelui. Asa ca antidoturile care de obicei se obtineau din venin si combateau muscaturile de sarpe, s-ar putea sa nu mai functioneze asa cum ne asteptam.

Un studiu realizat in 2006 a descoperit ca exista unele celule imune, care ne-ar putea scapa de unele tipuri de venin si anume celulele responsabile de curgerea nasului si mancarimea ochilor.

Insa pana la noi rezultate si tehnici de a supravietui unei muscaturi zdravane de sarpe este frica innascuta pe care o au oamenii fata de serpi. Si cum sa nu-ti fie teama daca ai da nas in nas cu o Cobra Indoneziana (Naja sputatrix) care scuipa venin direct in ochii potentialilor atacatori omorandu-i pe loc.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.