Metodele actuale de clonare necesita celule vii, dar, pentru prima data in istoria geneticii, oamenii de stiinta au obtinut soareci perfect sanatosi cu ajutorul unor celule prelevate de la corpuri congelate in urma cu 16 ani.
Clonarea cu ajutorul celulelor inghetate a parut multa vreme un proces imposibil de realizat, deoarece ADN-ul acestora s-ar fi deteriorat din cauza cristalelor de gheata. Acest lucru era un obstacol major in fata clonarii mamutilor sau a altor animale disparute si prezervate in gheata.

O echipa de oameni de stiinta japonezi a realizat insa imposibilul prin crearea cu succes a 12 clone perfect sanatoase din soareci inghetati la -20 grade C timp de 16 ani. Dupa dez­­ghetarea soarecilor morti, cer­cetatorii au prelevat nucleele celulelor din tesutul cerebral. Acestea au fost apoi injectate in ovule goale, a caror ADN a fost indepartat, pentru a genera embrioni clonati.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.