"Desfasuram de mai multe luni o ancheta", a declarat purtatorul de cuvant, refuzand sa faca alte precizari.
Actionar la constructorul de masini BMW si grupul Altana din industria chimica, Klatten i-ar fi dat 7,5 milioane de euro elvetianului Helg Sgarbi, pentru ca acesta sa nu faca publice fotografii si inregistrari video compromitatoare din timpul relatiei lor, scrie Bild am Sonntag.

Elvetianul, in varsta de 41 de ani, "se afla in arest preventiv de cateva saptamani in Germania", a declarat purtatorul de cuvant al Parchetului, refuzand sa precizeze data si locul arestarii.

In varsta de 46 de ani, Susanne Klatten este mostenitoarea dinastiei Quandt si are trei copii. Ea a "depus o plangere in ianuarie 2008 pentru escrocherie si santaj la Parchetul de la Munchen", a declarat purtatorul ei de cuvant pentru Bild am Sonntag. Ea a "luat aceasta decizie pentru ca si-a dat seama ca relatia cu domnul S. avusese exclusiv motive criminale, inca de la inceput, obiectivul fiind escrocheria si santajul", a adaugat purtatorul de cuvant.

Fostul amant a inceput sa o santajeze pe Klatten in toamna anului 2007, cerandu-i mai intai un imprumut de cateva milioane de euro, pentru ca apoi sa ceara o suma mai mare, amenintand ca publica fotografii compromitatoare.

Averea lui Klatten este estimata la 7,8 miliarde de euro.