O clinica din Turcia isi trimite personalul medical la Londra in cautare de pacienti, deoarece tot mai multe cupluri britanice doresc sa aleaga sexul copiilor lor.
Pentru a se asigura ca vor avea fata sau baiat, acestea trebuie sa plateasca cel putin 8.000 de euro. Exista insa si unele cazuri in care clinica poate percepe onorarii de pana la 18.000 de euro.

Parintii care recurg la selectarea sexului copiilor prin intermediul fertilizarii asistate sunt avertizati de catre autoritati ca este o practica ilegala, atat in Marea Britanie, cat si in multe alte tari. Activitatile clinicii turcesti de fertilizare Jinemed Center sunt investigate de catre responsabilii britanici din domeniul sanatatii la Istanbul, unde alegerea sexului la bebelusi este de asemenea ilegala. Metoda folosita pentru selectia embrionilor este cunoscuta de mai bine de un deceniu.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.