Uita de "little black dress", rochia neagra de care nu obisnuiai sa te desparti...se pare ca barbatii prefera rosul. Imbujorate, imbracate in catifea, matasuri sau stofe, femeile sunt mult mai dorite de catre barbati atunci cand poarta rosu, arata noile cercetari in domeniu.
In plus, cand o femeie poarta rosu, exista o probabilitate mai mare ca barbatii sa o invite in oras si sa o resfete pe parcursul intalnirii.

Mai intresant este insa faptul ca barbatii isi dau seama ce efect are asupra emotiilor lor o nuanta de rosu. Cercetatorii au adaugat ca, in mod aparent, ei sunt condusi de instinctele primare care asociaza culoarea pasiunii cu sexul.

Experimentul, initiat de Universitatea Rochester din SUA, a constat in prezentarea unor poze cu femei tinere „destul de atragatoare”, barbatilor, arata DailyMail. In unele cazuri, culoarea marginii fotografiei era alternanta, in alte cazuri culoarea bluzelor era cea care varia. Rosu, verde, gri si alb au fost culorile testate. In fiecare caz, culoarea rosie era considerata cea mai atractiva.

Potrivit aceluiasi studiu se pare ca barbatii sunt mai predispusi sa ceara femeile in casatorie atunci cand acestea poarta rosu, simtindu-se mai incurajati de aceasta culoare sa puna intrebarea care-i sperie pe cei mai multi dintre ei. Desi acest efect este clar, barbatii insista ca nuantele nu joaca niciun rol in procesul lor decizional.

Studiul, publicat in Ziarul Personalitatii si al Psihologiei Sociale, isi doreste sa intareasca prima evidenta a societatii subjugate de farmecul subliminal al culorii rosie. Incepand de la picturile rosii folosite in ritualuri vechi de fertilitate, pana la „felinarele rosii”, cum se numeau casele de toleranta si pana la inimioarele rosii de Valentine's Day, culoarea rosie a fost asociata cu romantismul. In lumea animala, rosu transmite masculilor semnalul ca femeia este fertila, spre exemplu la babuini si cimpanzei.

Barbatii nu sunt singurii atrasi de rosu. Cercetarile au aratat ca si femeile sunt atrase de barbatii imbracati in culoarea pasiunii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.