Ati descoperit un prieten fatarnic si va pare rau de increderea acordata? Sunteti dezamagit ca nu ati reusit sa va dati seama mai din timp?

Ei bine, sa stiti ca exista persoane capabile sa detecteze zambetele false si farsorii. Acestia sunt oamenii care intr-un fel sau altul au fost marginalizati de societate. Cel putin aceasta este concluzia unui studiu prezentat recent de Asociatia Internationala pentru Stiinte Psihologice.

"Pe toata planeta se folosesc sute de limbaje in comunicare (scrise, verbale, non-verbale, meta/para-verbale), dar un zambet le vorbeste pe toate" - sustine psihologul Michael J. Bernstein, seful echipei de cercetatori de la Universitatea Miami.

Explicatia? Daca va pierdeti intr-o tara straina, de pilda, un zambet sincer valoreaza mai mult decat un ghid stufos de conversatie si veti constata ca veti fi inteles pe deplin si ghidat cu amabilitate la destinatia cautata. Un zambet, intr-adevar, are o sumedenie de intelesuri si utilizari, de la manifestarea bucuriei, ca reactie la o gluma, exprimarea disponiblitatii si a compasiunii, pana la un gest de conjunctura, de socializare sau ca o tendinta manipulativa pentru obtinerea unei reactii/beneficiu prin ceea ce numim "zambet fals".


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.