Dupa ce filmul “Iron Man” a strans aproape 500 de milioane de dolari din vanzarea globala de bilete, un exoschelet capabil sa inzeceasca forta celui care il poarta tocmai a devenit realitate.

Primul exoschelet in intregime robotic, botezat Hybrid Assistive Limb (HAL) si dezvoltat de compania nipona Cyberdyne, a fost lansat in cadrul unei ceremonii fara tam-tam din Japonia, oferind utilizatorului puteri la care doar a visat pana acum, anunta “The Times”.

Dispozitivul foloseste senzori aplicati pe piele ce detecteaza semnalele electrice slabe trimise de creier pentru executarea unei activitati. Senzorii sunt conectati la un computer ce interpreteaza acesti curenti electrici si trimite propria comanda bratarilor atasate de brate si de picioare. Imediat dupa detectarea semnalelor nervoase, HAL opereaza cu o fractiune de secunda mai repede decat muschii picioarelor.

Componenta atasata partii superioare a corpului sporeste vigoarea bratelor, asa cum a demonstrat un angajat subtirel de la Cyberdyne, care a tinut in maini, fara efort, trei saci cantarind impreuna peste 40 de kilograme.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.