Doi doctoranzi elvetieni in securitatea datelor de la Universitatea Politehnica Lausanne au demonstrat ca acest lucru este posibil prin dezvoltarea a patru atacuri virtuale diferite, care functioneaza pe o varietate de tipuri de tastaturi.

Hackerii ar putea afla de la o distanta de 20 de metri departare ceea ce tasteaza o persoana care foloseste un calculator, analizand semnalele electromagnetice produse de fiecare tasta in parte.

Doi doctoranzi elvetieni in securitatea datelor de la Universitatea Politehnica Lausanne au demonstrat ca acest lucru este posibil, prin dezvoltarea a patru atacuri virtuale diferite, care functioneaza pe o varietate de tipuri de tastaturi.

Rezultatele experimentele lor i-au facut sa afirme ca tastaturile nu sunt potrivite pentru trimiterea de informatii importante, informeaza BBC Online.

Cei doi studenti au testat un total de 11 modele de tastaturi, care se conecteaza la PC-uri fie printr-un port USB, fie printr-unul PS/2.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.