O noua stiinta este pe cale sa se nasca, la interferenta fizicii subnucleare cu cosmologia, numita cosmologie subnucleara, va aduce beneficii inimaginabile omenirii, iar experimentul CERN nu este de natura a pune in pericol Terra, deoarece micile gauri negre ce ar aparea pe parcursul experimentului se vor dizolva in Univers, a declarat in exclusivitate pentru Agerpres academicianul Toro Tibor.
"Omul de stiinta rus Andrei Saharov a numit aceasta viitoare stiinta a secolului XXI cosmo- microfizica. Beneficiile experimentului nu sunt imediate. Acolo este un centru pentru fizica destinat cercetarilor fundamentale, respectiv, din ce elemente este format Universul, care sunt fortele fundamentale, proprietatile spatiului extraterestru si timpului", a spus Tibor.

In ceea ce priveste posibilitatea "crearii altei lumi", in urma rezultatelor experimentului din Elvetia, care ar duce la descoperirea "particulei lui Dumnezeu", fizicianul timisorean spune ca viata si inteligenta extraterestra sunt studiate separat, intr-un alt domeniu, dar teoria sustine ca ar trebui sa existe si o astfel de inteligenta, deoarece exista conditii care ar fi putut permite nasterea unor astfel de lumi. "Ar fi foarte interesant sa putem stabili legaturi cu civilizatii extraterestre prin radiatia neutrinica, prin particula neutrino, care joaca un rol fundamental", a spus Tibor.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.