O echipa de cercetatori niponi a anuntat descoperirea urmelor pasilor lui Yeti in muntii Himalaya, intre Nepal si Tibet, potrivit unei declaratii facute de seful Progamului Yeti din Japonia.

"Urmele masoara in jur de 20 de centimetri in lungime si seamana cu cele umane", a declarat Yoshiteru Takahashi, directorul pentru regiunea Katmandu al Programului Yeti din Japonia, relateaza AFP, citata de MEDIAFAX.

Urmele au fost descoperite de echipa de sapte membri coordonata de Takahashi care revenea din o a treia misiune de 42 de zile in masivul muntos Dhaulagiri IV (7.661 de metri), unde incercase sa gaseasca creatura legendara. Desi au descoperit urme pe care i le atribuie lui Yeti, cercetatorii niponi nu au reusit sa surprinda imagini ale acestuia.

"Mergem in Himalaya de multi ani de zile si suntem capabili in prezent sa recunoastem urmele de urs, de cerb, de lup sau de leopard de zapada.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.