O editura franceza a lansat un manual de voodoo insotit de o papusa Sarkozy, cu instructiuni pentru infigerea acelor in aceasta, determinandu-l pe seful statului francez sa ceara retragerea papusii si sa ameninte cu un proces, relateaza agentia Reuters, monitorizata de NewsIn.

Papusa este impodobita cu unele dintre cele mai celebre fraze ale lui Sarkozy, precum "Cara-te, imbecil patetic", spusa unui trecator care a refuzat sa ii stranga mana anul trecut, la un salon agricol. Cititorii sunt incurajati sa infiga ace in citate.

"Nicolas Sarkozy mi-a dat instructiuni sa va reamintesc ca, indiferent de statutul si celebritatea sa, are drepturi exclusive asupra imaginii sale", se arata intr-o scrisoare adresata de avocatul Thierry Herzog editurii K&B, scrisoare publicata de cotidianul Le Monde.

K&B a lansat manualul de voodoo insotit de papusa in 20.000 de exemplare. Aceeasi editura a lansat si o papusa Segolene Royal, adversara lui Sarkozy la alegerile prezidentiale de anul trecut. Si avocatul ei a declarat ca se gandeste la o actiune in justitie.

Voodoo este o religie cu radacini in vestul Africii, practicata in unele regiuni din Caraibe, in special in Haiti si unele parti din sudul Statelor Unite. Despre adeptii acestei religii se spune ca infig ace in papusi care ii reprezinta pe dusmanii lor, ca o forma de blestem. Expertii voodoo spun insa ca practica este in mare parte gresit inteleasa si prezentata tendentios de necunoscatori.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.