Canibali. Fachiri. Echilibristi. Crima si pedeapsa. Ritualuri. Sclavi, culte si vamesi. Luptatori si arme. Muzicieni si vraci. Dansuri, rochii si tatuaje. Structuri, conventii, animale si sani dezgoliti in ritualuri de curtare! Daca toata aceaste asocieri vi se pare ciudate, imaginati-va ca pasiti prin Muzeul Intregii Omeniri!
Omenirea a avut dintotdeauna o fascinatie deosebita pentru necunoscut; pentru triburile ascunse, pentru culturi, oameni si locuri neobisnuite. Dar foarte putini dintre noi au avut ocazia sa le viziteze sau macar sa viseze la ele, de aceea Muzeul Secret al Omenirii ne starneste atat de mult curiozitatea! Poti intra si tu in Muzeul Secret al Omenirii, aici.

Cartea - enciclopedie
"Muzeul Secret al Omenirii" a fost publicata in 1935 de catre editura Manhattan House insa aparitia sa sta sub semnul misterului. Sub denumirea "Five Volumes in One" (cate un volum pentru: America, Africa, Asia, Europa si Oceania), cartea se intinde pe mai bine de 1.000 de pagini, nu are nici autori, nici credite pentru imaginile publicate sau drepturi de autor pentru continut, nicio data inscriptionata, nici macar un index. Este pur si simplu o compilatie de imagini uimitoare adunate de pe glob de fotografi si de antropologi a caror nume nu sunt citate, informeaza Enviromental Grafitti.

Unele opinii datand din 1940 referitoare la continutul cartii o acuzau de reclama ascunsa si de rasism :
„Tu vezi ceva fascinant la acele taramuri pe unde foarte rar a calcat picior de alb."

"Tie ti se par orientale modurile de casatorie si femelele de sclavie in China, Japonia, India, etc Prin intimitate camerei video sau a aparatului foto, esti martor al obiceiurilor exotice al fiecarui continent si a celor mai ciudate stiluri de viata si de iubire in America, Europa, etc"

Insa oricare ar fi criticile referitoare la carte, ramane straniu faptul ca nimeni nu si-a revendicat drepturile de autor asupra ei, desi se dovedeste a fi pastratoarea unor mari secrete ale umanitatii. Dupa cum autorul fantoma sugereaza, „in aceasta carte puteti vedea cele mai ciudate persoane de pe Glob”, indemnandu-ne sa ne bucuram de colectia de mai bine de 1000 de fotografii incredibile.


  • Initierea tinerilor aborigeni prin ritualul de prajire
Cand sunt baieti, aborigenii sunt torturati si mutilati de catre batranii lor, acestea fiind doar inceputurile ritualurilor de initiere. Cand deja devin barbati, sunt supusi la un chin de paisprezece saptamani de anduranta, (capacitatea de a rezista la eforturi fizice; rabdare) care se incheie cu o dubla prajire. Sunt nevoiti sa stea 5 minute intinsi pe un pat de foc. Focul este atatat de cei varstnici, si daca vrea sa-si castige pe deplin recunostinta lor mai rezista inca 5 minute jos, intre flacari, rotindu-se foarte rapid, astfel incat flacarile sa nu-l cuprinda de tot. Si la varsta de mijloc exista un alt test , la fel de sever.

  • Sinuosul si ciudatul dans-sarpe al fetelor din Amazon
Este vorba despre un sarpe uman, format din fetele si mainile catorva femei care se misca intr-un mod uimitor de flexibil parand lipsite de oase, pictate pe tot corpul in culori aprinse, brute , sarpe care se indoieste, se incovoiaza , se contorsioneaza , se rasuceste culori intr-o multitudine de forme si atitudini. Fetele ce participa la acest dans ritualic sunt special instruite si hranite corespunzator pentru acest exercitiu obositor, crecunoasterea si recompensa lor fiind in concordanta cu puterea fiecareia de rezistenta. Iar cu cat sunt mai hidoase rasucirile si miscarile executate de aceste, cu atat sunt mai euforice aplauzele de la spectatori.

  • Oameni pentru care civilizatia inseamna sa moarte sigura
Odata, in vremuri indepartate, andamanezii erau o rasa formidabila, independenta, insa acum sunt un popor pe moarte, dependent de Guvernul din India. Contactul cu civilizatia s-a dovedit dezastruos pentru aborigeni, strainii introducand in interiorul triburilor numeroase boli care i-a decimat. Efortul princial al Guvernului la momentul actual este de a-i tine in viata, macar pe cei care au ramas neatinsi de progresul societatii, masura care ar preveni extinctia intregii rase.

  • Indienii Waiomgomo si rulatul bumbacului

Asezarile indienilor din Waiomgomo, imprastiate printre densa padure a Guayanei, sunt putin mai mult decat o colectie de baraci mizerabile, constand in principal din acoperisuri de paie, sprijinite pe pari dar care ofera, totusi, adapost pentru numeroase creaturi primitive carora li se pare cel mai dulce camin si care traiesc din prelucrarea bumbacului. Hamacele facute manual, vase de pamant, cranii umane, toate stau aruncate pe jos, intr-o indiferenta ce nu cunoaste scapare.

  • Ascetici evlaviosi care stau rabdatori pe paturi de cuie
Foarte multe coduri religioase, si in special cele din India, au evocat sau sustinut mortificarea corpului uman, a carnii fizice si rezultate sale pentru ajutarea inaltarii spiritului. Peste tot, pe acel taram al numeroaselor credinte poti vedea yoghini, fachiri si toate soiurile de calugari cersetori, care practica ardent ceea ce au invatat de la maestrii lor. Casatoria, dialogul social, cu ceilalti oameni si curatenia sunt cele mai populare lucruri la care cei ascetici renunta, iar in aceasta fotografie avem un alt exemplu de auto-flagelare, pedepsire intru numele credintei. Orice s-ar zice despre celelalte metode, este evident ca cel care recurge la aceasta are motivele sale.

To be Continued...


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.