Omul primitiv folosea mixturi de ierburi pentru a se droga, potrivit unor dovezi scoase la iveala de catre oamenii de stiinta.
Dintotdeauna au existat suspiciuni in ceea ce priveste datarea relatiei omului cu drogurile. Totusi, informatia corecta in acest sens a fost abia acum stabilita de catre savanti. Acestia au descoperit mai multe dispozitive folosite de catre triburile preistorice din America de Sud in vederea prepararii drogurilor haluci­nogene inhalabile.

Quetta Kaye, de la Universitatea din Londra, si Scott Fitzpatrick, arheolog reputat de la Universitatea de Stat din Carolina de Nord, au gasit instrumentele pe insula Carria­cou din Caraibe. Acestia au descoperit vase din ceramica si tuburi pentru inhalarea emanatiilor halucinogene, care par sa-si aiba originea in sudul Americii, intre anii 100 si 400 i.H. In timp ce utilizarea acestor instalatii pentru inhalarea drogurilor nu mai este un mister pentru oamenii de stiinta, varsta vaselor a aruncat o lumina noua asupra datarii acestei practici.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.