"Biblia Verde ajuta oamenii sa inteleaga viziunea pe care Dumnezeu o avea in legatura cu creatia sa. Citind acele pasaje oamenii pot sa isi dea seama cum se pot implica pentru a vindeca Pamantul si pentru a ajuta natura. Biblia are peste 1.000 de referinte legate de natura si Pamant, in comparatie cu 490 referitoare la Rai si 530 de referinte la iubire, ceea ce demonstreaza ca exista un mesaj puternic pentru conservarea mediului", se arata intr-un comunicat al editurii Harper One.

Biblia Verde este rezultat al miscarii "Grija pentru Creatie (Creation Care)", care a reunit evanghelici, catolici si ortodocsi din SUA. Coeziunea miscarii a fost generata de schimbarile climatice si de alte probleme de mediu care au impact asupra celor saraci, asupra "creatiei lui Dumnezeu".

"Cei mai saraci si vulnerabili membri ai familiei lui Dumnezeu sunt cei mai puternic afectati de secete, temperaturi crescute, indundatii si alte fenomene meteorologice impredictibile generate de schimbarile climatice", scrie arhiepiscopul Desmond Tutu, in prefata Bibliei Verzi.

"Sa nu lasi niciodata via pustiita" -
acesta este doar unul dintre cele peste 1.000 de pasaje "verzi" din Biblie.