Chiar daca oamenii au inceput sa economiseasca renuntand la mese scumpe in restaurante, in San Diego exista o afacere care ia avant tocmai gratie frustrarii cauzate de criza financiara: localul Sarah's Smash Shack, unde patronii se pot elibera de stres aruncand cu farfurii de perete, relateaza NewsIn.

Criza actuala a fortat oamenii din insoritul San Diego sa se gandeasca de doua ori inainte sa isi comande o portie de sushi de patru dolari. Totusi, exista o afacere care ia avant si devine din ce in ce mai populara tocmai din cauza frustrarilor acumulate de pe urma celei mai grave crize financiare care a afectat SUA in ultimii zeci de ani, relateaza Reuters.

Bun venit la Sarah's Smash Shack, unde patronii timorati isi pot descarca nervii si stresul facand tandari vesela si ornamentele, aruncand cu ele de perete cu toata puterea lor, zi si noapte, sapte zile pe saptamana.

Proprietara Sarah Lavely le cere clientilor de la 10 dolari in sus ca sa faca praf farfurii si pahare intr-un interval de 15 minute. Clientii sunt imbracati intr-un costum protector, isi pot alege muzica si apoi se aprinde un semn luminos: SPARGE MAI MULT!

Lavely nu comenteaza problemele clientilor sai, dar a declarat ca ar putea fi vorba despre "constrangeri financiare sau despre faptul ca sunt prizonierii unor posturi la care nu pot renunta".

Brokerul de asigurari Adam DeWitt a venit impreuna cu sotia sa isi serbeze ziua de nastere. Ei si-au descarcat furia legata de faptul ca nu pot cumpara o casa din cauza ca bancile au sistat creditarea. "Au fost cel mai bine cheltuiti 50$ din ultimii doi ani, mai folositor decat a face plinul la masina sau decat a plati rate", a declarat DeWitt, in varsta de 29 de ani.

Poate ca San Diego este orasul surfului si al soarelui, dar si asupra acestuia planeaza norii negri ai economiei. Piata imobiliara din oras a fost afectata grav de rata crescuta a executarilor fortate, a doua din America, in timp ce rata somajului a crescut de la 4,8 la 6,4 in acest an.

Clientii Smart Shack nu sunt insa lasati sa-si inece supararile in alcool: nu se serveste nici bautura si nici mancare. Pe meniu nu se gasesc decat felurite modele de obiecte casabile din sticla si ceramica, aranjate cu grija pe rafturile localului, gata sa fie distruse intr-una dintre "camerele pentru spart", echipate cu cate un perete curbat acoperit cu otel.

Una dintre cele mai populare oferte este "Specialitatea casei Smash Shack" care imita un restaurant grecesc traditional, in care clientii incep sa sparga farfurii atunci cand se simt bine. In versiunea Smash Shack, 15 farfurii facute tandari in 15 minute costa 45$.

Unul dintre avantajele farfuriilor este, potrivit proprietarei, ca se pot scrie fel de fel de "epitete murdare" pe fiecare din ele, cu un marker negru, inainte de a le izbi de perete. La mare cautare sunt si ramele foto casabile (costa 3 pana la 10 dolari) in care se pot pune pozele dusmanilor inainte de a le face tandari.
Familia DeWitt a ales sa asculte muzica de la Guns'n Roses, a mazgalit nume de banci si de politicieni pe care nu-i agreeaza pe farfuriile facute apoi praf. "Am distrus niste farfurii, carcase TV, pahare si cani. Sotia mea a sparte niste vaze", a spus DeWitt.

"Te enervezi si incepi sa iti distrugi propriile lucruri din casa si te gandesti apoi ca ai fost prost. In acest local iti indeplinesti nevoia de a pune mana pe ceva si de a-l face tandari, fara sa regreti ulterior",
a rezumat clientul Smart Shack.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.