Cele mai rapide lifturi din lume nu sunt neaparat si cele mai recomandate mijloace de deplasare pe verticala, din cauza socului pe care viteza de scurta durata il poate produce organismului.
Inceputul secolului al XXI-lea a fost caracterizat drept secolul vitezei, pe buna dreptate. Omul a incercat si a reusit in nenumarate randuri sa creeze masinarii care sa-i satisfaca tot felul de pretentii in cel mai scurt timp posibil. Astfel am ajuns sa calatorim cu viteze de pana la 900 de kilometri pe ora, sa trimitem mesaje in orice colt al planetei in doar cateva secunde so, nu in ultimul rand, sa ne deplasam pe verticala cu... cele mai rapide lifturi din lume. Iata care sunt acestea:

  • Imagineaza-ti ca lucrezi intr-o cladire foarte inalta, asa cum este blocul Taipei 101, care masoara 508 metri inaltime. Trebuie sa ajungi la etajul 101 pentru a semna cel mai important contract din viata ta. Ai intarziat, desi de soarta unei semnaturi poate depinde job-ul tau. Nu te teme, lifturile cu care turnul este dotat ating viteza de 1,01 km pe minut, oferindu-ti posibilitatea sa ajungi la timp oriunde in cladire.

  • Al doilea cel mai rapid ascensor din lume este cel al turnului Yokohama Landmark Tower din Japonia. In aceasta cladire lifturile ating viteza de aproximativ 750 de metri pe minut. Cladirea este cea mai inalta din Japonia si a fost terminata in anul 1993. Aceasta are inaltimea de 296 metri.


Despre autor:

Yuppy

Citeste articolul integral in Yuppy

Sursa: Yuppy


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.