Fondurile ar putea fi gasite, dar un conflict de nedepasit dintre Biserica Coopta si Biserica Etiopiana Ortodoxa, care revendica drepturi istorice asupra acestei structuri, impiedica orice interventie, relateaza corespondentul din Ierusalim al ziarului "La Stampa", citat de Agerpres.

Problema a devenit de actualitate dupa ce un inginer israelian, Igal Bergman, a stabilit ca perimetrul manastirii Deir el-Sultan, care cuprinde 26 de incaperi pentru calugari, patru magazii si doua capele modeste, este ''periculos'', instalatiile electrice si conductele de apa fiind necorespunzatoare, astfel incat eventuale miscari de teren ar putea pune in pericol vieti omenesti. Dupa parerea sa, o interventie este ''foarte urgenta''. Daca manastirea s-ar prabusi, avertizeaza Bergman, si Mormantul Sfant ar putea fi afectat.
In locul cel mai sacru al Crestinatatii, ridicat pe ceea ce este numita drept Golgota, disensiunile intre diferitele Biserici sunt permanente, iar rivalitatile sunt vechi de secole, aminteste "la Stampa".