Cercetatorii italieni atrag atentia ca o relatie extraconjugala are efecte nebanuite, crescand sansele de a provoca migrene extrem de dureroase, care pot deveni fatale.
Lorenzo Pinessi, specialist neurolog, a observat in urma unui studiu ca 15% din populatia Italiei, in majoritate barbati, sufera dureri de cap insuportabile. In urma unui studiu s-a constatat ca barbatii care au o aventura si acuza astfel de migrene sunt predispusi celor mai mari riscuri. "Acest tip de migrena poate fi exacerbata de o serie de factori, cum ar fi: afrodisiacele, substante interzise cu efect halucinogen sau chiar stresul fizic si psihic, provocat in special de efortul de a tine secreta relatia extraconjugala" - avertizeaza dr. Pinessi.

El a mai spus ca un alt aspect extrem de important care trebuie luat in considerare este evitarea folosirii pozitiei ortostatice in timpul unui act sexual, din cauza cresterii presiunii si a ritmului cardiac. In unele cazuri, persoanele care au o aventura au nesansa de a deveni victimele unor atacuri migrenoase rebele, care pot tine chiar si trei ore si care pot provoca asa-numitul anevrism cerebral (Anevrismul este o afectiune cerebrovasculara cauzata de dilatarea anormala a peretelui arterial din zona creierului.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.