O companie chineza va pune in vanzare, in orasele Beijing, Shanghai si Guangzhou lapte pasteurizat de iac din Tibet, in speranta ca acesta va deveni un "superaliment" cautat pentru proprietatile sale deosebite.
Laptele va fi vandut sub numele de Feifan - "neobisnuit de bun" si o cutie de 250 de mililitri ca costa aproximativ 2,5 euro, adica de cateva ori mai mult decat laptele de vaca, relateaza "The Guardian" in editia de duminica.

Potrivit China Nutrition Society, un institut de cercetare sustinut de ministerul chinez al Sanatatii, laptele de iac este mult mai bogat in aminoacizi, calciu si vitamina A decat laptele de vaca. "Este foarte natural, organic, pur si de o inalta calitate", a explicat pentru publicatia britanica Ding Pengcheng, de la compania Treasure of the Plateau Yak Milk, singura intreprindere moderna de prelucrare a laptelui din regiunea autonoma chineza Tibet. In urmatorii ani, compania va cheltui milioane pentru a-si face reclama pe piata interna dar si pe cea externa, cu ajutor banesc de la stat. E drept, compania trebuie sa ia masuri foarte serioase pentru a se asigura ca produsele sale sunt la cele mai inalte standarde, dat fiind scandalul laptelui contaminat care a afectat peste 50.000 de bebelusi din China, insa pe termen lung temerea publica fata de produselel lactate ar putea creste vanzarea unui produs exclusivist - asa cum se vrea laptele de iac.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.