Potrivit DailyMail, veninul de scorpion a fost atestat oficial ca fiind o substanta absolut necesara in tratarea acestui tip de cancer. Intepatura scorpionului are in compozitie neurotoxine care contin peptide ce se fixeaza pe celulele canceroase si lasa neatinse celulele sanatoase.

Peptidele sunt molecule care reunesc doi sau mai multi aminoacizi, creand astfel blocuri de proteine. In urma testelor s-a descoperit ca aceste molecule sunt invadate de tumori (san, piele, creier si ale tesutului pulmonar), protejand astfel celulele sanatoase.

In cadrul unor teste facute anul trecut, cercetatorii au injectat combinatia de venin si iod radioactiv unui numar de 59 de persoane care sufereau de cancer la creier. Toti pacientii au murit, insa cei care au primit o doza mai mare din acest amestec au trait mai mult cu aproape trei luni decat ceilalti, potrivit Realitatea.

Cercetatorii de la Universitatea din Chicago au inceput sa administreze tratamentul pacientilor care sufera de diferite tipuri de cancer la creier.