Inca din cele mai vechi timpuri, marturiile scrise au consemnat cazuri de credinciosi care au suportat chinuri teribile in numele crezului lor religios
Cele mai recente descoperiri in materie ale cercetatorilor par sa scoata la iveala motivatia fortei acestor oameni - credinta in Dumnezeu. Oamenii de stiinta de la Universitatea Oxford au ajuns la concluzia ca martirii crestini recurgeau la religie pentru a reusi sa suporte cu demnitate chinurile fizice provocate de ardereape rug, de pilda.

Intr-un experiment care frizeaza bizarul, savantii de la universitatea amintita mai sus au "torturat" doisprezece romano-catolici si tot atatia atei admi­nistrandu-le electrosocuri in prezenta unui tablou cu Fecioara Maria. Concluzia a fost ca persoanele religioase care au participat la cercetare au parut sa-si controleze cumva intensitatea durerii, situand-o undeva intre limitele suporta­bilitatii. Observarea acestui fapt a fost posibila gratie tehnicilor de scanare a activitatii cerebrale.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.