Doua surori de origine rusa care traiesc in SUA au uimit comunitatea academica de peste ocean cu performantele lor intelectuale. Anjela si Diana Kniazeva, in varsta de 19 si, respectiv, 17 ani, au absolvit nu mai putin de sase universitati in numai sapte ani. Fetele invata dupa un sistem unic, pus la punct de mama lor, scrie cotidianul "New York Post". Povestea uimitoare a celor doua surori a inceput in tara natala, Rusia.Cand erau mici, Anjela si Diana nu ieseau cu nimic in evidenta. Totul a inceput insa in momentul cand a trebuit sa inceapa scoala.

Cele doua fetite nu au urmat niciodata cursurile unei unitati de invatamant. in schimb, au invatat acasa, iar profesor le-a fost chiar mama lor, Iulia Kniazeva, care este cercetator la o universitate moscovita. in numai cinci ani, cele doua fete au terminat cu note maxime scoala primara si liceul. Pentru a nu pierde ritmul, parintii le-au inscris la Academia de Finante a Rusiei. Micutele genii au absolvit fara probleme institutul si au obtinut un master in economie; Diana avea 13 ani si Anjela implinise 14 ani, afirma cotidianul newyorkez.

Imediat, parintii au decis ca fetele trebuie sa continue studiile, de asta-data in domeniul juridic. Din nou, surorile si-au uimit profesorii, absolvind si chiar sustinand un masterat de la Universitatea Noua. A urmat apoi o specializare in politica internationala la celebra Universitate americana Stanford, unde tine prelegeri si actualul secretar de stat al Guvernului SUA, Condoleezza Rice. Profesorii de la Stanford s-au declarat impresionati de capacitatile intelectuale ale celor doua rusoaice, chiar daca au fost cele mai tinere absolvente din istoria universitatii.

La mijlocul acestei saptamani, cele doua surori - care au implinit deja 19 si, respectiv, 17 ani - vor sustine inca o lucrare de master in economie financiara, la Facultatea Stern School of Business din cadrul Universitatii orasului New York. "Pentru un student, sa ajunga la nivelul lor in domeniul economiei, este o realizare unica. Nu am vazut ceva asemanator in 25 de ani de cariera", a declarat impresionat profesorul de economie al celor doua surori, William Greene.

Cu toate acestea, fetele nu ies nici acum cu nimic in evidenta."Se plimba prin oras ascultand muzica la walkman si purtand blugi. Par niste copii absolut normali", a mai spus profesorul Greene. Surorile spun ca urmatorul pas va fi un doctorat in finante in maximum doi ani. "Este un pas important sa obtinem si doctoratul. Dar nu se stie niciodata", a comentat optimista Diana.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.