O dieta exclusiv vegetariana poate duce la atrofierea creierului, releva un studiu publicat recent de cercetatorii
Dupa ce au studiat timp de cinci ani peste 100 de subiecti, cu varste intre 61 si 87 de ani, cercetatorii au descoperit ca oamenii care exclud complet carnea din meniu prezinta la batranete un risc de sase ori mai mare de atrofiere a creierului. Cauza este lipsa vitaminei B12, prezenta in special in carne, peste sau lapte. Carenta de B12 poate provoca, de asemenea, alte afectiuni ale sistemului nervos, precum si anemie. „Despre multi factori care ne afecteaza creierul se credea pana acum ca nu pot fi controlati, dar acest studiu arata ca, prin simpla ajustare a dietei noastre, care sa includa vitamina B12, putem sa prevenim atrofierea creierului si putem sa ne salvam memoria“, a declarat Anna Vogietzoglou, cercetator la Departamentul de Fiziologie de la Oxford.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.