Cel mai recent titlu lansat de Electronic Arts, unul dintre cele mai asteptate jocuri din ultimii ani, Spore, bate recorduri la categoria "download-uri ilegale".

Din cauza protectiei DRM care limiteaza instalarea unei licente pe mai mult de 3 computere, Spore e downloadat ilegal in cantitati impresionante. Peste 500.000 de copii au fost transferate in ultimele doua saptamani de pe site-urile de torrent-uri, ceea ce demonstreaza succesul fara precedent al creatiei lui Will Wright.

Statisticile care se ocupa de jocurile piratate inregistreaza pentru Crysis, unul din cele mai bine vandute titluri ale acestui an, nu mai putin de 420.000 de download-uri, jocul fiind lansat in noiembrie 2007, in vreme ce recordul absolut e detinut de un alt titlu Electronic Arts, Sims 2, cu peste un milion de copii transferate de-a lungul anilor.

O alta reactie a gamerilor din intreaga lume e boicotarea rating-urilor de pe pagina de Amazon a produsului: dintr-un total de 2.369 de recenzii 2.133 acorda jocului o singura stea. Totul, in semn de protest fata de masurile de protectie cu care e prevazut Spore, majoritatea gamerilor avand mai mult de 3 computere pe care ar vrea sa-si instaleze jocul.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.