Doctorul Michael Werner nu poate fi considerat un impostor dornic de celebritate. El e directorul unui institut oncologic din Braunschweig si sustine ca nu a mai mancat de patru ani, hranindu-se doar cu soare.Cand a incetat sa manance, la inceputul lui 2001, doctorul Manfred Werner a slabit in doua luni 20 de kilograme Apoi, greutatea lui s-a stabilizat la 68 de kilograme, la o inaltime de 1,74 metri."Nici eu nu am nici o explicatie logica pentru acest fenomen.Brusc, am simtit ca nu mai am nevoie de hrana. Mi se parea ca tot ce mananc e doar un supliment nutritiv, iar energia necesara organismului venea de fapt din alta parte", explica Michael Werner, 56 de ani, intr-un interviu acordat cotidianului "Bild".

Doctorul german a fost supus la mai multe teste, specialistii urmarindu-l timp de cateva luni, rezultatul lor fiind foarte clar: Werner chiar nu are nevoie de hrana."Corpul meu nu reactioneaza ca in cazul acelor oameni care postesc o anumita perioada.Organismul acestora apeleaza in astfel de situatii la rezervele de energie, iar persoanele respective se simt slabite. in schimb, eu sunt plin de vitalitate.Tot ce am nevoie este 1,5 litri de apa sau cafea pe zi", explica Michael Werner, care lucreaza acum la o carte in care incearca sa explice ceea ce i se intampla.

Germanul sustine ca nu are nevoie de surse speciale de lumina sau de soare puternic. "Simpla lumina a zilei este suficienta", spune el. Mai multi specialisti in nutritie s-au aratat reticenti in fata acestor afirmatii."Nu pot explica fenomenul.Un organism are nevoie de proteine si de grasimi. Acestea nu pot fi procurate din apa, iar energie din lumina nu pot "extrage" decat plantele.Oamenilor le lipseste pentru acest proces clorofila, substanta care permite acest lucru", explica doctorul Helmut Oberritter, specialist in nutritie.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.