Pentru ca s-au saturat de premii care sa mangaie orgoliile si de jurii patrunse de importanta functiei lor, cei de la revista 'Bookseller', publicatie online dedicata curiozitatilor culturale, au inventat un premiu original pentru cartile cu cele mai ciudate titluri
Cunoscut sub numele de Premiul Diagram, acesta este acordat in fiecare an cartii cu cel mai anapoda titlu. Cu toate ca putini stiu despre existenta lui, concursul dateaza din 1978, an in care a fost creat de catre publicatia britanica Bookseller la Targul de Carte de la Frankfurt, ca o metoda de a alunga plictiseala.

"Oamenii care nu stiu ca au murit: cum se amesteca in viata celor vii care nu banuiesc nimic si ce se poate face" si "Carucioarele vagaboande de cumparaturi din Estul Americii de Nord" sunt doar doua dintre cartile care au primit premiul "Cel mai ciudat titlu", acordat de revista britanica.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.