Sere imense care vor asigura hrana pentru populatiile din zona vor lua locul dunelor de nisip pe hectare intregi din desert

Hectare intregi din cel mai mare desert din lume vor fi acoperite cu sere care vor folosi apa de mare si puterea soarelui pentru cresterea legumelor.

Noile sere vor ameliora conditiile de trai ale populatiilor locale. Instalatii demonstrative au fost deja puse in aplicare in Tenerife, Oman si Emiratele Arabe Unite. Acolo se cultiva acum salata, ardei, rosii si castraveti.
Uriasele sere vor functiona alaturi de centrale solare. Centralele solare vor determina evaporarea apei de mare in serele unde sunt cultivate plantele.

Aerul umed este apoi aspirat progresiv, temperatura din interior va deveni cu 15 grade Celsius mai scazuta decat cea exterioara. Prin urmare, vor fi create conditiile prielnice pentru ca legumele sa creasca foarte bine. Substantele nutritive de care plantele au nevoie pentru a se dezvolta vor fi extrase chiar din apa de mare.

Hectare intregi din cel mai mare desert din lume vor fi acoperite cu sere care vor folosi apa de mare si puterea soarelui pentru cultivarea legumelor


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.