De la sandalele primitive la pantofii de lux cu diamante de astazi, incaltamintea are o istorie foarte ampla si interesanta, care a inceput acum mai bine de 26.000 de ani, la sfarsitul Paleoliticului.
Pantofilor le-au fost dintotdeauna atribuite o multime de seminificatii, pastrate si reinterpretate de-a lungul vremii. Daca in prezent putini dintre noi mai au superstitii legate de incaltaminte, nu acelasi lucru se intampla odinioara. In vremuri biblice, sandalele erau daruite ca simbol al unui juramnat, iar in Evul Mediu exista un ritual nuptial, cu totul diferit de casatoria moderna, in care mirele ii daruia miresei un pantof, pe care aceasta il incalta pentru a "oficializa" relatia cu sotul sau. In Statele Unite inca se obisnuieste ca dupa o nunta sa se lege pantofi de masina cu care pleaca mirii la finalul ceremoniei, iar in Ungaria mirele toasteaza si bea sampania din pantoful miresei sale.

La inceput incaltamintea era purtata exclusiv pentru protejarea picioarelor si se pare ca trecerea de la pasul descult la cel protejat de pantofi a dus la modificari ale talpilor si degetelor. Mai tarziu, evolutia societatii a adus modificari si diversitate si pentru design-ul incaltamintei, iar pantofii au evoluat la rang de simbol al anumitor statuturi sociale, inca din vremea Egiptului Antic.

Mai multe informatii interesante despre pantofi gasiti aici.

Pentru a vedea cele mai bizare colectii de pantofi click aici.


Despre autor:

Yuppy

Citeste articolul integral in Yuppy

Sursa: Yuppy


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.