Jayne Jones, originara din Marea Britanie, a adus pe lume un baietel mic, dar sanatos, care a reusit sa se dezvolte, timp de 27 de saptamani, in afara uterului sau.
"Copilul minune" s-a nascut in Marea Britanie, dupa ce a fost tinut 27 de saptamani in afara uterului mamei sale. Operatiunea de salvare si faptul ca nasterea a fost incununata cu succes a asigurat pionieratul medicilor britanici in domeniul nasterilor extrauterine.

Jayne Jones, in varsta de 38 de ani, a descoperit la un control de rutina, la 27 de saptamani dupa ce ramasese insarcinata, cu ajutorul scanarului cu ultra-sunet, ca bebelusul ei creste in abdomen, pe straturile de grasime care acopera uterul. La zece zile dupa efectuarea ecografiei care a aratat ca Jayne Jones, in varsta de 38 de ani, avea o sarcina extrauterina, femeia a fost dusa de urgenta la spital de catre sotul ei, deoarece acuza dureri abdominale insuportabile. Ea a fost supusa unei operatii efectuate in premiera in Marea Britanie, la care a participat o echipa medicala formata din 36 de oameni. Pe 19 aprilie, a venit pe lume Billy, bebelusul miraculos care cantarea putin peste 1 kilogram.

Nasterea lui Billy, pe care medicii l-au numit "bebelusul miraculos" ("Billy the Whizz") a fost si o premiera medicala in Marea Britanie, stiut fiind ca sarcinile extrauterine pun in pericol viata mamei si nu au sanse sa fie duse pana la capat, arata The Telegraph.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.