Parfumurile si cremele de corp folosite in timpul sarcinii pot cauza fatului de sex masculin infertilitate sau cancer, potrivit unui studiu al Centrului Medical de Cercetare Human Sciences Unit din Marea Britanie.
Studiul arata ca sistemul reproducator al fatului masculin poate fi afectat, inca din primele opt saptamani de sarcina, de compusii chimici din cosmeticele folosite de mama in timpul sarcinii.

Potrivit cercetatorilor, intre saptamanile opt si 12 de sarcina, sunt activati anumiti hormoni ai fetusului si se formeaza, astfel, sistemul reproducator al viitorului copil. In aceasta perioada, pot aparea problemele de infertilitate masculina daca anumiti hormoni, precum testosteronul, nu functioneaza cum ar trebui. Experimentele pe soareci au confirmat faptul ca blocarea acestor hormoni cauzeaza probleme de fertilitate. Cercetatorii au descoperit ca sistemul reproducator poate fi afectat chiar inainte ca organele sa fie dezvoltate complet, atunci cand androgenii din fetus sunt mai activi.

In concluzie, anumite combinatii de chimicale din produsele cosmetice pot afecta fetusii de sex masculin, care vor creste cu riscul ridicat de infertilitate si cancer testicular.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.