Politia canadiana a pus mana pe cel considerat a fi cel mai prolific hot de biciclete din lume, dupa ce au recuperat de la acesta 2.865 de biciclete furate

Igor Kenk , patronul unui magazin de biciclete ("Bicycle Clinic") din Toronto, a fost arestat luna trecuta. De atunci, aproximativ 15.000 de persoane au vizitat centrul unde au fost depozitate bicicletele confiscate, in speranta ca isi vor gasi bicicleta furata, in vasta colectie a lui Kenk. Surprinzator, multi dintre ai au fost chiar norocosi. Politia din Toronto a declarat pentru The Guardian ca peste 500 de persoane "s-au reunit" cu bicicletele lor.

Hotul, in varsta de 49 de ani, este in prezent eliberat pe cautiune, stabilita la suma de 275.000 de dolari si asteapta sa se prezinte la proces in septembrie, cand va da socoteala pentru nu mai putin de 58 de acuzatii de furt, tentativa de furt si posesie de bunuri furate.

Kenk a fost arestat pe 18 iulie, dupa ce toata luna iunie au fost inregistrate plangeri pentru furt. Autoritatile din Toronto au pozitionat strategic biciclete in diferite zone ale orasului, asteptand ca hotul sa-si faca aparitia. Kenk, impreuna cu un complice, distrugeau incuietorile cu niste unelte speciale, dupa care se faceau nevazuti pe biciclete.

Cand politia a ajuns la magazinul hotului, pentru a efectua un raid, acesta era atat de intesat cu biciclete, incat pompierii au trebuit sa distruga acoperisul si sa le scoata cu ajutorul unei franghii. Ulterior, alte 200 de biciclete s-au descoperit in locuinta acestuia, precum si cantitati insemnate droguri. Mai multe persoane din oras au declarat ca i-au inchiriat acestuia garaje, pe care le umplea, de asemenea, cu biciclete.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.