Restaurantul se afla bine ascuns pe una din stradutele intortocheate ale districtului Xi-Cheng din capitala chineza, fara ca vreo firma sa tradeze faptul ca in spatele zidului cenusiu se ascunde unul din cele mai misterioase restaurante ale Chinei. Restaurantul isi face reclama doar prin clientii sai. In momentul in care clientii bat la poarta in cadru apare o chelnerita care conduce oaspetii printr-un gang ingust, care leaga doua seheyurn (case cu curti traditionale).
Restaurantul se gaseste in prima seheyurn, in patru foste spatii de locuit fiind amenajate cateva mese. Rezervarea este obligatorie. Fetele de masa din material plastic roz deschis, tacamurile ieftine, cu imprimeuri albastre si lumina puternica nu reprezinta o ambianta deosebita, ceea ce scoate cu adevarat in evidenta acest local fiind in realitate bucataria sa speciala. In restaurantul familiei Li se servesc sase meniuri, cu costuri intre 23 si 200 de euro, ele constand in mancaruri ale caror retete se foloseau odata in Orasul Interzis. Aici, bucatarii se obliga prin contract sa tina secretul, in timp ce anumite ingrediente sunt cunoscute doar de membrii familiei.
Chelneritele prietenoase aduc pe numeroase farfurioare radacini de lotus, tofu, carne de porc facuta in abur, varza cu seminte de mustar sau faimoasa rata de Beijing care se serveste aici in mod traditional. Glutamatul si alte chimicale sunt strict interzise in restaurantul familiei Li. Profesorul si fondatorul restaurantului de familie Li, Li Shan-lin are 88 de ani si povesteste istoria retetelor imparatului, care sunt in acelasi timp si o istorie a Chinei. Profesorul Li provine dintr-o altadata puternica familie manciuriana.
Despre autor:
Sursa: Ziua
Te-ar putea interesa si:
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.
-
Analiză Clean Recycle: numărul deșeurilor de ambalaje, în creștere de sărbători
Sursa: green.start-up.ro
-
🎦 Smart Products, afacerea care caută mereu cele mai noi tehnologii în lume
Sursa: start-up.ro
-
Săptămâna filierelor de producători locali în Auchan: ce găsim la raft...
Sursa: retail.ro
-
Am obosit s-o iau mereu de la început
Sursa: kudika.ro
-
Ce spun nutriționiștii despre legumele și fructele cu pesticide: E mai rău...
Sursa: garbo.ro
-
Deficitul bugetar a urcat la 2,06% din PIB după primul trimestru
Sursa: futurebanking.ro
-
Mai multe hoteluri de pe litoralul bulgăresc ar putea rămâne închise din...
Sursa: wall-street.ro